'NEPAŽNJA U RADU'

Skretničar kriv za iskakanje vlaka kod Unešića

22.07.2013 u 12:22

Bionic
Reading

Ljudski faktor kriv je za iskliznuće vagona putničkog vlaka na kolodvoru Unešić, pokazao je očevid koji su zajedno obavili policija i povjerenstvo HŽ-a

Novi incident na hrvatskim željeznicama: nešto prije 5 sati na kolodvoru Unešić iz tračnica je iskliznuo dio vagona putničkog vlaka koji je prometovao na relaciji Šibenik - Knin.

Iz HŽ-a su priopćili da nitko nije ozlijeđen te da su putnici do Knina prebačeni autobusom. O uzroku incidenta Slavko Šerić iz HŽ Infrastrukture za Media servis je rekao da je odgovoran ljudski faktor.

'Izvršen je očevid policije i željezničkog povjerenstva. Utvrđeno je da je krivica do ljudskog faktora - skretničara s kolodvora Unešić koji je krivo okrenuo skretnicu, dakle nepažnja u radu. U 10.30 je dizel-motorna garnitura, znači taj vlak, podignuta te su prvi i drugi kolosijek osposobljeni za promet. Promet se nesmetano odvijao po trećem i četvrtkom kolosijeku, tako da nije bilo značajnijeg kašnjenja vlakova', rekao je direktor HŽ-ove regionalne jedinice organizacije i regulacije prometa Jug.