zbog slučaja zadar

Škoro: Tražim da članovi Nacionalnog stožera bez odlaganja podnesu ostavke

  • An. S.
  • Zadnja izmjena 25.06.2020 17:24
  • Objavljeno 25.06.2020 u 17:16
Bionic
Reading

Miroslav Škoro u ime Domovinskog pokreta poslao je poruku videoobraćanjem o kršenju svih protuepidemijskih mjera na nedavno održanom Adria Touru u Zadru.

'Cijela svjetska javnost s čuđenjem je gledala nestvarne prizore prepunog gledališta, totalnu anarhiju u koju su se savršeno uklopili predsjednik Vlade Andrej Plenković, bivša predsjednica Republike, zadarski gradonačelnik, župan, vodstvo HDZ-a, sjedeći jedni do drugih bez ikakvog sigurnosnog razmaka. Ne samo da nisu testirani igrači koji su doputovali iz žarišta epidemije - nije se provodilo čak ni rutinsko mjerenje temperature igračima i članovima stručnih timova, osoblju, niti su se provodile osnovne mjere dezinfekcije. Ništa", izjavio je Miroslav Škoro.

Naglasio je da kriminalni slučaj zaobilaženja svih sigurnosnih protokola na Adria Touru u Zadru, 'regionskom' projektu koji je započeo u Beogradu, nije slučajan propust, kako se želi prikazati.

'Javno pozivam Plenkovića da objavi imena svojih suradnika, lobista te 'regionske operacije' u Zadru i onih koji su od Stožera tražili da 'iz ekonomskih razloga' odobri zaobilaženje mjera tog istog Stožera - pa će svima sve biti jasno", nastavio je Miroslav Škoro.

Dodao je da će posljedice debakla u Zadru biti katastrofalne za hrvatski turizam jer svjetski mediji prenose sa zaprepaštenjem da sadašnji premijer odbija samoizolaciju - zbog izborne kampanje.

'U svim takvim slučajevima uvijek je bila obavezna samoizolacija. Svaki čovjek koji brine o drugim ljudima, sam bi se izolirao. Ali, kako je iz svih ranijih slučajeva očigledno - Plenković brine samo o sebi. Jedva čekam sučeljavanje s njim, jedva čekam razgovarati s njim o epidemiji - ali epidemiji korupcije kojom je zarazio Hrvatsku', poručio je Škoro.

Pozvao je sve odgovorne da odmah podnesu ostavke zbog teškog ugrožavanja sigurnosti i zdravlja hrvatskih građana te poručio da Domovinski pokret zahtijeva da članovi Nacionalnog stožera bez odlaganja podnesu ostavke te da se na čelo Stožera imenuju stručne osobe koje ne sudjeluju u stranačkoj kampanji.

'Moram konstatirati da je Plenković odavno u samoizolaciji od hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana i da se njegovim drugim odlaskom u samoizolaciju, ovim zbog korone, baš ništa za njega ne mijenja! Pozivam sve birače da izađu na izbore i zaustave daljnje širenje epidemije korupcije koju šire Plenković i njegova interesna zajednica koja se lažno predstavlja kao HDZ! Njihov slogan nije 'Zna se' - nego 'Za se'! Pozivamo i Državno izborno povjerenstvo da javno odgovori odobrava li da Nacionalni stožer istovremeno bude i nacionalni promidžbeni stožer HDZ-a, koji vode nositelji izbornih lista HDZ-a, zaključio je Miroslav Škoro.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal