demokratski pokret

Škoro kritizirao vladajuće: Vratite dio novca građanima

26.03.2020 u 12:31

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro poručio je u četvrtak vladajućima kako je sada vrijeme da dio novca koji im građani plaćaju vrate građanima jer im je potrebna pomoć, umjesto što skupljaju političke bodove i pokušavaju ukinuti demokraciju

'Ne plaćamo mi te poreze, prireze, trošarine i ostale daće da bi vladajuća oligarhija zapošljavala 'svoje kadrove' i osiguravala sebi i njima velike plaće, nego zato da u svakom trenutku naši vrli političari, bez obzira na to tko je trenutno na vlasti, budu spremni dio tog novca vratiti građanima, kada je građanima pomoć potrebna', napisao je Škoro na svojem facebooku.

Ustvrdio je kako u Hrvatskoj plaćamo velike poreze i prireze, možda i najveće u ovom dijelu svijeta.

'Ne trebaju nam odgode i dodatni krediti, ne treba nam mizernih pet posto od iznosa za popravak potresom oštećenog objekta i ne trebaju nam vaše jednomjesečne plaće. Ne! Treba nam sposobno vodstvo koje će spasiti ionako posrnulo gospodarstvo, pomoći potresom pogođene građane i opće stanje nacije. To se od vas vladajućih očekuje', ističe Škoro.

Upozorio je vladajuće da ne koriste izvanrednu situaciju kako bi skupljali političke bodove i ukidali demokraciju jer žele uvesti 'izvanredno stanje i nadzor mobitela'.

'U Hrvatskoj ima više mobilnih uređaja nego stanovnika. Što ćete time dobiti? Što je konačni cilj? Nemojte ukidati temeljne ljudske slobode svima zbog neodgovornih pojedinaca', naglasio je Škoro.

Istaknuo je da se u potresu ne bi srušila kulturna baština da se na vrijeme vodilo računa o statici zgrada i objekata u vlasništvu države.

'Nemojte govoriti o neodgovornim pojedincima, nego recite tko su oni i kaznite ih primjereno. Naučite da se bahati ljudi ponašaju neodgovorno jer se ne boje kazne i suda. Potaknite pravosuđe da provodi te zakone brzo i učinkovito', poručio je Škoro.

'Em ne znate, em ste vlasti željni. Pod svaku cijenu', napisao je Škoro u objavi i pozvao građane na zajedništvo uz održavanje fizičke distance od dva metra.