NACIONALNA NETRPELJIVOST

Škola u Vukovaru angažira zaštitare

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.03.2009 17:04
  • Objavljeno 26.03.2009 u 16:58
Vukovarska škola u kojoj se dogodila tučnjava

Vukovarska škola u kojoj se dogodila tučnjava

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damir Glibušić

Tehnička škola Nikole Tesle u Vukovaru uvest će zaštitarsku službu i identifikacijske kartice s fotografijama za sve zaposlenike i učenike, zaključeno je među ostalim na izvanrednom sastanku Školskog odbora te škole, potvrdio je predsjednik tog odbora Nikola Radaković

Školski odbor sastao se pošto su se prije tri dana u Tehničkoj školi petorica hrvatskih učenika potukla sa sedmoricom srpskih učenika, pri čemu su, po policijskom izvješću, dvojica učenika lakše ozlijeđena.

"Nismo donosili nikakve pedagoške mjere ni kazne za sudionike tučnjave jer to nije u ovlasti Školskog odbora. Nužno je utvrditi sve činjenice, a to će biti moguće kad policija završi svoj posao", rekao je Radaković.

Po njegovim riječima, razgovarali su i o postavljanju nadzornih kamera te odlučili se to odgodi do obnove škole.

Također je odlučeno da se učenicima zabrane nositi navijačka obilježja u školu te da će škola biti zaključana, dežurstva nastavnika pojačana, a od policije će se zatražiti češće ophodnje.

"Otvoreni smo za dijalog jer je ovo opomena svima. Bojimno se 'američkog sindroma' koji je već prešao u Europu pa ni Hrvatska, nažalost, neće biti neranjiva", poručio je Nikola Radaković.

Istaknuo je da su na sastanku Školskog odbora, na vlastiti zahtjev, bili roditelji hrvatskih učenika, a poslije će se održati i sastanak s roditeljima srpskih učenika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi