POLICIJA ODRADILA NOĆNU

Skinsi gađali Rome Molotovljevim koktelom

26.06.2009 u 15:41

Bionic
Reading

Željko J. (43) i Damir O. (42) iz Bjelovara u četvrtak su, pola sata iza ponoći, s obiteljima skupljali glomazni otpad u Jarnovićevoj ulici u zagrebačkom naselju Prečko

ZAGREB - Bilo ih je petnaestak, a među njima i mala djeca te trudnica. U blizini su bila i dvojica skinheadsa koji su počeli provocirati Rome koji nisu reagirali sve dok skinheadsi nisu pokušali zapaliti glomazni otpad,piše 24sata. Željko i Damir su im prišli i upozorili da će pozvati policiju ako ne prestanu. Mladići su se potom udaljili.

Ubrzo su se vratili s još dvojicom prijatelja. Bili su naoružani Molotovljevim koktelima. Dva su zapalili i njime gađali skupinu Roma. Prema njima su bacili još dva nezapaljena koktela. Željko je krenuo prema njima kako bi im rekao da prestanu, no oni su ga polili benzinom iz boce i pobjegli. Na sreću, nitko od Roma nije ozlijeđen u napadu.

'To su bili huligani i gamad. Bili smo u ratu i niti od Srba nismo doživjeli tako nešto kao ovo u Zagrebu', uzbuđenim glasom ispričao nam je Damir O. Čitavu noć zbog šoka nisu spavali. Damir O. hvali policiju, koja je stigla čim su je pozvali i do jutra ostala s napadnutima i pazila da se skinheadsi ne vrate. Policija je u blizini zatekla jednog mladića u automobili za kojega sumnjaju da je bio s napadačima.