ususret izborima

Škare Ožbolt: 'Uz mene kao gradonačelnicu i Vanđelića na čelu Fonda stvari bi se počele mijenjati svjetlosnom brzinom'

04.02.2021 u 19:34

Bionic
Reading

Odvjetnica Vesna Škare Ožbolt kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba kazala je da se odlučila kandidirati jer nakon 20 godina vladavine Milana Bandića ne može ga zamisliti da vodi Zagreb još četiri

'Ne mogu reći da je sve loše, bilo je i dobrih stvari, ali ove posljednje četiri godine bile su strašne. Bilo bi strašno da Bandić bude 24 godine na vlasti. Ja sam se u kandidaturu uključila isključivo da dobijem ove izbore i počnem mijenjati grad na bolje jer, jednostavno sam šokirana načinom kako se vodi Zagreb, kako grad izgleda, kako loše ljudi žive. To me sve smeta i to želim promijeniti', kazala je Škare Ožbolt u RTL-u Danas.

Upitana kojem se biračkom tijelu obraća kazala je da nikome ne broji politička zrnca.

'Svi koji žele gradu bolje, sposobnu, efikasnu i modernu upravu s novim i mladim ljudima. Sposobnim ljudima koji nose novo i od Zagreba hoće napraviti samoodrživ grad će glasati za mene i moje ljude i moj program. Pozivam sve, ne gledam na političku orjentaciju jer u ovoj situaciji nema smisla raditi nekakve političke razlike kada je grad u takvoj krizi', istaknula je.

Na pitanje da komentira postupak Damira Vanđelića koji je zahvalio predsjedniku Vlade i odbio biti HDZ-ov kandidat za Zagreb kazala je da je riječ o vrlo sposobnom čovjeku i biznismen.

'Mislim da na poziciji Fonda može dati maksimum. Njegova odluka je dobra. Veselila bih se da ja budem gradonačelnica, a on šef Fonda. Mislim da bi se stvari počele mijenjati svjetlosnom brzinom i već bi u ovoj godini se vidjeli rezultati što se tiče obnove', kazala je Škare Ožbolt.  

Na pitanje koje tri stvari koje možete obećati Zagrepčanima kazala je: brzu obnovu, drugačiji i moderniji Zagreb i obećavam ljudima da će biti zadovoljniji s mojim načinom upravljanja i transparentnost u gradu.