NOVA AKVIZICIJA JADRANKE KOSOR

Škare Ožbolt raspušta DC i vraća se pod skute HDZ-a

20.09.2011 u 14:16

Bionic
Reading

HDZ, osim Tomislava Karamarka, ima novu akviziciju. Ovog puta u stranku se ne učlanjuje osoba, već u HDZ prelazi cijela stranka, DC Vesne Škare Ožbolt, doznajemo iz izvora bliskog HDZ-u

Iako sama predsjednica DC-a ne želi još otkrivati oblike suradnje jer su pregovori u tijeku, izvor iz HDZ-a tvrdi da će se DC raspustiti, a članovi prijeći u HDZ. 'Sviđa mi se ovaj način čišćenja HDZ-a od svih afera i problema. Od 2000. godine, kada sam otišla iz stranke, nisu bile ovako snažno izražene reforme u stranci, a to, kao netko tko je najviše stradao od tih problematičnih osoba, s pravom mogu reći', istaknula je predsjednica DC-a.

Spremna je pomoći HDZ-u da dobije predstojeće izbore, iako priznaje da je HDZ-u 'teškom stanju'. 'No to ne znači da će se to nastaviti. Uvijek treba gledati što je alternativa', rekla je nekadašnja ministrica pravosuđa za tportal.

Kaže da od politike ne živi i da voli svoj posao, no spremna je pomoći opciji desnog centra da se vrati na pozicije koje treba imati, zaključuje ne odgovarajući znači li to da će zatvoriti svoj odvjetnički ured.

DC i HDZ potpisali su sporazum o političkoj suradnji na državnoj razini prije više od godine dana. Škare Ožbolt tada je laskala premijerki da je ona osoba koja ima 'popriličnu političku petlju' za borbu protiv korupcije. A s njome se i sama obračunala kada je suosnivača DC-a Matu Granića izbacila iz stranke nakon afere s prodajom mjesta u Saboru.

U kojoj će se izbornoj jedinici naći njezino ime na HDZ-ovoj listi, Škare Ožbolt ne otkriva. Pitanje je koliko povratak Vesne Škare Ožbolt pod skute HDZ-a može pomoći toj stranci na izborima. No s obzirom da se predsjednica HDZ-a posljednjih mjeseci često poziva na prvog hrvatskog predsjednika, povratak nekadašnje Tuđmanove glasnogovornice, savjetnice te šefice procesa mirne reintegracije istočne Slavonije mogao bi pomoći Kosor u tom nastojanju.