DIJELIMO ULAZNICE

Six Martinis donosi dašak Berlina u Rijeku

02.07.2015 u 12:45

Bionic
Reading

Rezervirajte subotu, 4. srpnja za dekadentni ples u Harteri s predstavnicima berlinske etikete Save Us, a u organizaciji Six Martinisa koji samo za Modukomodu otkrivaju svoje najluđe riječke lokacije i daruju dvije ulaznice.


Oduvijek sam bila veliki fan Rijeke, grada koji svojim tokom i vibrom kao da je izmješten s ovih prostora. Rijeka je uvijek bila posebna, drugačija i progresivna. I zato objeručke pozdravljam Six Martinis, odličan event koji se sprema ovog vikenda u Rijeci, a riječ je o spoju elektronske glazbe i vizualne umjetnosti. U suradnji s najzanimljivijim umjetnicama i umjetnicima iz Hrvatske i regije, te nezaboravnom atmosferom na partiju, Six Martinis se vrlo brzo istaknuo na sceni, posebice radi mota Ujedninjeni u različitostima koji na plesnom podiju stvara prostor za toleranciju, bez isključivosti.

Sljedeće izdanje Six Martinisa održat će se 4. srpnja, a u Rijeku će donijeti dašak berlinske scene budući da će kultna Hartera ugostiti prvi Save Uslabel showcase i vodeće artiste Jonasa Saalbacha i Andreu Ljekaj. Event će biti fotografiran polaroidom, nećete moći izbjeći šljokice na licu, a touch ambijentu dat će poznati riječki umjetnik Šumski. Bude li vam cijela noć prekratka za ples, after se nastavlja na plaži Pajol

U nastavku doznajte što možete iskusiti tog vikenda u vibrantnoj Rijeci. Ekipa Six Martinisa izdvojila je svoje najdraže momente i lokacije, te složila jedan sasvim osoban vodič Rijekom.

Ako stignete u grad u ranim popodnevnim satima, imate dovoljno vremena prije Six Martinisa obići najzanimljivije točke, zagrijati se s ekipom, te prošetati bivšim industrijskim prostorima do krajnjeg odredišta. Nedavno otvoren i obnovljen riječki Lukobran savršeno je mjesto za relaksaciju koji mnogi koriste kao prostor za trčanje, šetnju ili meditaciju na suncu. Pogled s Lukobrana otkrit će vam impozantnu lučku vizuru grada. Za one željne dodatne intime i relaksacije, odvažite se pronaći Veslački klub i skrivenu plažu na Delti s koje se pruža jedan od najljepših pogleda na Istru, more i otoke.

Za najukusniju marendu, preporučamo Feral u kojemu možete pronaći široku lepezu svježih morskih delicija za svačiji džep. Preferiramo sitnu plavu ribu s blitvom, rižoto s plodovima mora ili sipom, te čašu bijelog vina. Ako vam ste u mogućnosti, naručite si dobar komode tune ili psa. I svakako nam pozdravite Sanju, najbolju domaćicu konobe!

Nakon što ste namirili lavovsku glad, skoknite do Cukarikafe Bara, jednog od najslađih kafića u Starom gradu. Svojim dvjema terasama i unutarnjim shabby chic uređenjem, Cukar neodoljivo podsjeća na dnevni boravak u kojemu biste mogli provesti dan. Usput chekirajte Ruk.sak, Luce Lu, DIYsitolab, Marinu Marinski ili Mikr.0+, brendove riječkih rukotvorki i kreativki.

Mjesto za zagrijavanje i susretanje raznobojne alternativne scene kultni je prostor ispred hotela Kontinental. Ishodište riječkog Novog vala, Kont je centralna točka susreta i opuštanja, a u večernjem satima nezaobilazno mjesto zagrijavanja za izlazak u klubove poput Života, Crkve ili Hartere

Prostor koji definitivno morate upoznati, spomenuta Hartera, jedan je od najdražih nam prostora u gradu. Put ne možete promašiti jer je udaljena samo desetak minuta hoda od Konta, a vodit će vas i rijeka ljudi koja se kreće prema njoj. Smještena je uz samu Rječinu, a njena veličina i energija odmah će vas obuzeti.

Vibracije i zvuk glazbe koji se proteže tunelima bit će potvrdan znak da ste na pravom mjestu. Line up, na kojemu se uz Save Us nalaze i SM rezidenti, Nino Bellen i di.merkl, garantira da ćete noć provesti plesajući. Atmosfera će raspametit vaša osjetila u naletu sreće koju ćete iskusiti na ovoj specifičnoj lokaciji. Šireći dobre vibracije, ne sumnjamo da ćete naprosto uživati!

Nakon izlaska morate otići na najbolji trokut sira u gradu, Kod Braće! Tamo ćete sigurno susresti svu ekipu s partija. Stoga, ako niste nikoga ulovili za produženje zabave, sada imate priliku!

Oni puni energije za istraživanjem, uskočite u auto ili bus br. 32 i iskrcajte se na šarolikom nedjeljnom buvljaku na Preluci gdje možete pronaći sve vrste ploča, od Cica Mica, Radojke Šverko i Lepe Brene, do kič memorabilija i podsjetnika na Jugo vremena.

Raspoloženiji se mogu i okupati na obližnjoj plaži, skoknuti do Opatije, Ike, Voloska, Ičića ili pak potražiti neka druga, divlja i skrivenija mjesta oko obližnjeg Brseča.

photo: Vid Barić


Nezaboravni vikend zaokružite vožnjom autom do vrha Učke s kojeg se proteže predivan pogled na Istru i cijelo Primorje. Obavezno napravite stanku u nekoj od skrivenih taverni, kao što je ona u Lovranskoj Dragi, i okusite delicije Rijeke i Kvarnera.

Posljednja preporuka, ne otiđite iz Rijeke bez da ste ostvarili novo prijateljstvo. Grad čine ljudi, zato je Rijeka toliko posebna.

Nakon ovog vodiča kroz Rijeku i nadolazeći Six Martinis event u Harteri, mislim da je jasno k'o dan koje je in mjesto u Hrvatskoj ovoga vikenda!

A sad trk na Instagram ModaKomoda dijelimo dvije ulaznice.

Više o Six Martinisu, doznajte iz videa: