ČAČIĆ NA RADIJU

'SIS-ovac mi je prijetio metkom u čelo'

01.03.2012 u 16:08

Bionic
Reading

Povećanje PDV-a nije jedina protukrizna mjera koju će uvesti vlada Zorana Milanovića. Rekao je to gostujući na Soundsetu prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić. Pritom je, tijekom razgovora o navodnim mafijaškim prijetnjama upućenim Sanaderu, Čačić priznao da i sam prije 17 godina gotovo dobio metak u čelo

'Ja cijeli život stajem nekome na žulj. Dobio sam stotine pisama, prijetnji ubojstvom. Čovjek mi se došao osobno predstaviti, izvadio legitimaciju SIS-a, rekao: Poslali su me ti i ti, ako ovako nastavite sa svojom politikom i nastupima, poslan sam da vam kažem da ćete dobiti metak u čelo. Odgovorio sam mu: Ako hoćete kavu, dobit ćete, a ako ne, odite doma, a dečkima recite, da su me htjeli upucati, već bih dobio metak u glavu', prisjetio se Čačić događaja od prije 17 godina kada je Hrvatskom vladao Franjo Tuđman i HDZ.

Priznao je da mu gotovo svakodnevno netko prijeti smrću, no navodne mafijaške prijetnje upućene Sanaderu nije htio komentirati. 'Ne bih se štel mešat', rekao je Čačić.

Čačić
se osvrnuo i na povećanje PDV-a. rekavši da je 'to dobro za Hrvatsku'.

Priznao je da tu nije kraj protukriznim mjerama te da će uskoro uslijediti i dorada zakona o poticanju ulaganja za turizam.

Požalio se ministar gospodarstva ponovno i na ono što mu je HDZ-ova Vlada ostavila u nasljeđe.

'Milijardu eura imamo trenutno neiskorištenog novca jer država nije imala kapacitet da se ti projekti realiziraju. Od novih mjera zato ne treba odmah očekivati brda i doline', rekao je Čačić i upozorio da do kraja godine ništa ozbiljno neće nositi ni zapošljavanje niti će tvrtke fakturirati od toga.