NEZADOVOLJNI RADNICI

Sinovčiću, daj pare!

04.06.2013 u 14:55

Bionic
Reading

Nekadašnji radnici Gortan gradnje danas su se okupili ispred zgrade zadarskog Doma sindikata tražeći da se što prije riješi pitanje njihovih otpremnina i neisplaćenih plaća

Za svoj problem odgovornima smatraju vlasnika tvrtke Gortan Zdravka Galića te Rena Sinovčića koji im je još u kolovozu prošle godine obećao kako će im najkasnije za 60 dana u punom iznosu na račune isplatiti potraživanja, ali i sindikalnog pravnika Vedrana Uraniju, kojeg prozivaju za sukob interesa jer se našao u samom vrhu liste za Sinovčićeve liste za Gradsko vijeće.

'Imali smo potraživanje prema Gortanu, onda je došao Sinovčić i preuzeo to od nas. Potpisali smo ugovor s njegovom tvrtkom Vox kojoj je blokiran račun. Sada potraživanja moramo orijentirati prema Voxu. Desetak radnika dobilo je otpremnine preko Gortanovog računa, a kako su došli do love, to nitko ne zna.
Nikada nismo dobili primjere ugovora, a kod Uranije se spominje zadužnica od dva milijuna koja glasi na blokiranu tvrtku Vox. Nas je 45 i tražimo sindikalne akcije i mjere', rekao je za portal 057info jedan od nezadovoljnih gortanovaca.

Prosvjednici su posebno ljuti na činjenicu da je nekima od njih, za koje kažu da su glasniji, novac već isplaćen, a nakon pokušaja Uranije da ih umiri poziv na sastanak koji bi se trebao održati sutra i na kojemu bi se trebao pojaviti i Sinovčić su odgovorili: 'Ne treba nam sastanak s Renom, treba nam sindikalna akcija. Dosta nam je obećanja da će nas isplatiti, a danas su nam rekli da dođemo sutra. Novac su dobili samo oni glasniji, nas svjesno guraju tamo gdje nema novca, a zbog izbora su prikazani kao spasitelji.'

Ogorčeni radnici poručili su kako sindikat radi protiv njih te su istaknuli kako ih ne može braniti netko tko surađuje s onim tko im duguje te su najavili kako će u krajnjem slučaju poduzeti akcije ispred kuća onih za koje smatraju da su ih prevarili.