ALERGIČAN NA KRITIKE

'Sinovčić provodi linč protiv novinara'

18.09.2010 u 12:28

Bionic
Reading

Hrvatsko novinarsko društvo oglasilo se priopćenjem u kojem upozorava da mediji, kojima je vlasnik zadarski poduzetnik Reno Sinovčić, provode linč protiv novinara koji kritički pišu o njemu

'Zadarski listovi 'VOX' i 'Zadarski regional' vlasnika Rene Sinovčića, koji je zbog utjecanja na svjedoke nedavno policijski priveden i vrlo brzo pušten, nastavljaju nezapamćeni medijski reket protiv onih zadarskih novinara koji se već nekoliko godina usuđuju kritički izvještavati o svim poduzetničkim i drugim aktivnostima njihovog vlasnika.

Teško se oteti dojmu da je glavni cilj Sinovčićevih medija (koji osim dva lista posjeduje i televiziju VOX) baš medijski linč protiv svih koji Sinovčiću, ovako ili onako, smetaju – novinara, političara, policajaca, poduzetnika, odvjetnika.

Očiti povod za novi beskrupulozni klevetnički napad na novinara Slobodne Dalmacije Ivicu Nevešćanina i novinarku Zadarskog lista Minju Gugić je taj što su profesionalno izvještavali o Sinovčićevom policijskom privođenju te o zatvaranju gradilišta novog poslovnog centra koji se gradio bez građevinske dozvole.

Spomenuta novinarka i novinar izvrijeđani su najtežim uvredama, pa će konačni epilog tih napada vjerojatno biti na sudu.

HND poziva vlasnika, urednike i novinare tih medija da profesionalno izvještavaju i da ne koriste medije za niske osobne obračune. Spremni smo na svaki način zaštiti novinare i osigurati im da sigurno i bez imalo straha slobodno izvještavaju', stoji u priopćenju HND-a kojeg potpisuje njegov predsjednik Zdenko Duka