ZADARSKI SDP-OVAC NOVOSELOVIĆ:

Sinovčić je reketario preko medija, a štitila ga je politika

03.12.2014 u 14:43

Bionic
Reading

Privođenje Rene Sinovčića i sedam pomagača koje se tereti za štetu od 110 milijuna kuna i dalje je top tema u Zadru. Antun Novoselović, SDP-ov zastupnik u zadarskom gradskom Vijeću i jedan od onih koji se našao na Sinovčićevu nišanu kada je bio načelnik zadarske krim-policije, kaže kako ga privođenja koja su se dogodila ne iznenađuju

'Uvijek se može reći trebalo je to biti ranije, kada se o tome pisalo, kada se upozoravalo, ali treba imati na umu da je organizirani kriminal upetljan u sve strukture; od politike, preko pravosuđa, pa do najnižih razina. U ovom konkretnom slučaju politika je Sinovčića izdignula i držala ga na površini', navodi Novoselović.

Dodaje kako je Sinovčić bio moćan čovjek s moćnim zaštitnicima koji se preko medija u svom vlasništvu obračunavao s neistomišljenicima. On sam protiv Sinovčića ima tridesetak tužbi za klevetu.

'Oni nisu služili ni za što drugo nego za reketaranje i ocrnjivanje ljudi', napominje Novoselović.

Sukob između Novoselovića i Sinovčića eskalirao je u svibnju ove godine kada je Sinovčić izašao za govornicu gradskog Vijeća i bivšeg šefa krim-policije optužio za silovanje jedne samohrane majke prije šest godina.