suzbili pandemiju

Singapur objavio da će održati opće izbore

23.06.2020 u 11:55

Bionic
Reading

Premijer Singapura Lee Hsien Loon u utorak je objavio da će se održati opći izbori, budući da situacija s koronavirusom dozvoljava sigurno održavanje

Točan datum izbora bit će obznanjen 1. srpnja, stoji u odvojenom priopćenju ureda premijera. 'Odlučio sam održati opće izbore sada', rekao je Lee u obraćanju naciji.

'Još smo uvijek usred pandemije koronavirusa tako da to neće biti normalna izborna kampanja', kazao je i dodao da je zadovoljan što se izbori mogu održati sigurno te što će stranke moći efektivno voditi kampanju.

Zakonski rok za raspisivanje izbora je travanj 2021., ali se spekuliralo da će Lee raspisati prijevremene izbore. Singapurski predsjednik je, na savjet premijera, raspustio parlament u utorak.

Leejeva Stranka narodne akcije pobijedila je na svakim izborima u neovisnom Singapuru te nikada nije osvojila manje od 60 posto glasova.

Singapur, koji je prvotno uveo jedne od najstrožih mjera protiv koronavirusa na svijetu, uspješno je suzbio pandemiju te su prošloga tjedna ukinuta većina ograničenja. Karantena je trajala više od dva mjeseca.