SERIJA PLJAČKI

Sindikat pošte traži razrješenje odgovornih

23.02.2009 u 14:32

Bionic
Reading

Republički sindikat radnika Hrvatske (RSRH) zatražio je danas od ministra mora, prometa i razvitka Božidara Kalmete, koji je ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Hrvatske pošte, da razriješi dužnosti odgovorne osobe iz Središta pošta Zagreb, jer su odgovorni za neprovođenje mjera zaštite radnika i imovine tog poduzeća, koje je u posljednjih desetak dana više puta bilo metom kriminalaca.

'Ukoliko ne pokrenete ove aktivnosti naš će Sindikat, u cilju očuvanja života radnika HP, organizirati prosvjedne aktivnosti', stoji u otvorenom pismu što ga je ministru Kalmeti uputio predsjednik RSRH Jadranko Vehar

Ističe pritom kako je sva sreća da u tri prepada u posljednje vrijeme nitko od radnika nije stradao, iako će posljedice osjećati još godinama.

Sindikat navodi kako godinama upozorava na slabosti sustava u sprječavanju napada na radnike i imovinu HP, a po učestalosti napada vidljivo je da se ne primjenjuje ni Zakon o minimalnim mjerama zaštite koje je donio Hrvatski sabor.

'Veliko breme Hrvatske pošte je uplitanje politike u postavljanje kadrova koji nisu dorasli razini poslovanja koje zahtijeva moderna pošta', ističe Vehar. Dodao je da 'politika mora maknuti 'prste' sa pošte' kako bi se ona kvalitetno odnositi na tržištu za dobrobit korisnika, radnika i vlasnika.