POKUŠAJ IZLASKA RAZUMLJIV

Sindikat iza Bellea: BBB su mu dužni ispriku

20.02.2012 u 11:58

Bionic
Reading

Hrvatska udruga nogometni sindikat se oglasila povodom rasističkog ispada dijela Dinamovih navijača u Puli tijekom kup ogleda s Istrom 1961

HUNS vrlo oštro i bez zadrške osuđuje ponašanje dijela navijača Dinama, koji su rasističkim hukanjem provocirali igrača Henryja Bellea na utakmici Istra - Dinamo.

Vrijeđanje na utakmicama je neprihvatljivo, a vrijeđanje na osnovi boje kože zaslužuje svako zgražanje. Očekujemo od BBB-a kao jedne od najvećih navijačkih skupina da oštro osude rasizam u svojim redovima. HUNS će na svim poljima djelovati protiv ovakvih pojava među hrvatskim navijačima – od edukacije igrača, navijača pa do oštrih kritika prilikom svake pa i najmanje pojave rasističkog ponašanja. S prezirom odbacujemo rasizam, ksenofobiju i nasilje koji prečesto zauzimaju prostor u izvještajima s naših nogometnih utakmica.

Osim na navijačima, veliki dio odgovornosti također leži na hrvatskim klubovima, te službenim tijelima koja okreću glavu od ovakvih pojava. Moramo učini sve kako bi neprihvatljivo ponašanje iskorijenili s hrvatskih stadiona. Također, želimo pružiti punu podršku kolegi Belleu i naglasiti kako podržavamo njegovu odluku da ne nastavi igrati spornu utakmicu protiv Dinama. Takve hrabre reakcije samih igrača vrlo često vrijede više nego sva priopćenja u medijima. Pozivamo i ostale igrače u Hrvatskoj da zauzmu sličan stav prilikom rasističkih ispada s tribina.

Belle izlazi, iako bi u normalnim okolnostima gotovo sigurno igrao do kraja