ŽIVI ZID

Sinčić najavio predstavljanje političkog programa

07.04.2015 u 17:56

Bionic
Reading

Živi zid će uskoro će predstaviti vlastiti politički program s kojim će izaći pred birače na parlamentarnim izborima, najavio je supredsjednik te stranke Ivan Vilibor Sinčić na konferenciji za novinare u Vukovaru u povodu nedavnog osnutka ogranka Živog zida u tome gradu

Sinčić je ocijenio da je Živi zid u ekspanziji. Nije želio govoriti o pojedinostima stranačkog programa, nego je samo rekao da će se sljedećih mjesec dana dogoditi nešto što će Živi zid staviti u fokus javnosti. Procijenio je da će se parlamentarni izbori najvjerojatnije održati u listopadu.

"Spremni smo žrtvovati se za dobrobit naroda i on nam je uvijek ispred politike. Politika i sustav moraju služiti ljudima", poručio je.

Po riječima supredsjednika Hrvoja Runtića, Živi zid u ovom trenutku ima oko 200 aktivnih koordinatora koji rade na osnutku novih ogranaka u Hrvatskoj.

U tijeku su i razgovori sa skupinom istaknutih znanstvenika koji bi svojim idejama trebali znatno pridonijeti daljnjem pozicioniranju Živog zida kao stranke kojoj je čovjek bio i ostao na prvome mjestu, istaknuo je Runtić.

Predsjednik vukovarskog ogranka Ivan Bandić rekao je novinarima da se u ogranak već učlanilo sedamdesetak Vukovaraca koji jedinu nadu za život u Vukovaru vide u suživotu i zajedništvu njegovih građana.