JOŠ SABINIH NEMORALNIH PONUDA

Sina vijećnika HDZ-a htio postaviti za direktora Radio Vukovara

13.08.2013 u 12:18

Bionic
Reading

Gradonačelnika Vukovara Željka Sabu, osim Marije Budimir, za pokušaj podmićivanja kako bi prešao na SDP-ovu stranu u vukovarskom Gradskom vijeću tereti još jedan vijećnik HDZ-a – Radivoje Đurić.

Kako doznaje Večernji list od dobro upućenih izvora, Sabo nije Đuriću, kao u slučaju Budimir, nudio izravno novac, nego povlastice za članove njegove obitelji. Đurićev sin radi na Radio Vukovaru koji je u vlasništvu Grada pa je Sabo za Đurićevu ruku u Vijeću zauzvrat nudio direktorsko mjesto njegovu sinu u toj gradskoj tvrtki.

No to nije sve. Sabo je i Đurićevoj supruzi koja radi kao medicinska sestra u vukovarskoj bolnici nudio napredak u karijeri ako njezin suprug promijeni stranu u vukovarskom Vijeću. Ona bi u tom slučaju postala glavna sestra u bolnici.


No Sabo nije o Đurićevu prelasku pregovarao izravno s njim. Navedena napredovanja nudila su se preko posrednika s Radio Vukovara i iz Opće bolnice. Sabo se o tom pitanju nikad nije ni našao s Đurićem, nego samo s njegovom suprugom. Našli su se u jednom vukovarskom kafiću i tad joj je govorio o gradskim projektima i budućnosti Vukovara.

Đurićevi su prošli tjedan u zagrebačkom USKOK-u dali iskaze kao svjedoci u slučaju Sabo, a koji je pokrenut nakon što je Večernji list objavio transkript i snimku razgovora Sabe i Marije Budimir u kojem joj on nudi mito od 50.000 kuna da promijeni stranu u Gradskom vijeću.

Slično kao i za M. Budimir, za Đurića se također brzo nakon poslanih ponuda gradom proširila priča da je kupljen. Svjedočenjem Marije Budimir i Đurića te njegove supruge, Sabo se našao u gotovo bezizlaznoj situaciji čak i ako snimka razgovora Marije Budimir i njega ne bude prihvaćena kao dokaz budući da Sabo nije znao da ga se snima.