josip podbevšek

Sin nekadašnjeg šefa Protuobavještajne agencije priznao da je dilao travu pa osuđen na rad za opće dobro

30.01.2020 u 08:27

Bionic
Reading

Iako je u početku tvrdio da je 750 grama marihuane bilo za njegovu osobnu upotrebu, Josip Podbevšek (23), sin bivšeg šefa Protuobavještajne agencije Joška Podbevšeka na koncu je priznao da je prodavao drogu kako bi poboljšao svoju financijsku situaciju i nagodio se s tužiteljstvom

Prema nagodbi sa zagrebačkim tužiteljima pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu Josip Podbevšek osuđen je na 11 mjeseci zatvora koji su mu zamijenjeni sa 660 sati rada za opće dobro. Da se sudskim putem dokazivao njegov stupanj krivnje, mogao je dobiti između jedne i 12 godina zatvora, javlja Jutarnji list.

23-godišnji Josip Podbevšek je prije nešto više od godinu dana na zagrebačkom Vrbiku 'pao' s ruksakom u kojem je nosio 750,3 grama marihuane zamotane u prozirnoj foliji, a osim trave u torbi je imao i digitalnu vagu kao i zatvorenu bijelu kuvertu s 2300 kuna na kojoj je pisalo ime i prezime jednog poznanika kao i naziv uglednog zagrebačkog lanca restorana.

Podbevšek se pravdao kako je drogu koristio za osobnu upotrebu.

Za tužiteljstvo ta njegova priča, međutim, otpočetka nije držala vodu jer je Podbevšek za sebe, među ostalim, istražiteljima rekao da je nezaposlen te da mu majka mjesečno daje 1000 kuna džeparca.

Pa su stoga zaključili, a što je navedeno u optužnici, da je Podbevšek 's ciljem preprodaje droge na ilegalnom narko tržištu, u ruksaku imao vrećicu sa 750,30 grama marihuane te da sve nesporno ukazuje da je okrivljenik postupao s izravnom namjerom i s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi'.

Inače, otac 23-godišnjeg osuđenog dilera koji će trebati odraditi 660 sati rada za opće dobro u jednoj od institucija koje će mu biti dodijeljene je Joško Podbevšek koji je devet mjeseci tijekom 2004. godine bio ravnatelj Protuobavještajne agencije nakon čega je smijenjen zbog afere s nezakonitim ispitivanjem novinarke Helene Puljiz.