MINISTAR U NEDOUMICI

Šimonović ne zna zašto su Australci pustili Dragana

  • Autor: tportal
  • Zadnja izmjena 05.09.2009 11:37
  • Objavljeno 05.09.2009 u 11:15
kapetan Dragan Vasiljković

kapetan Dragan Vasiljković

Izvor: Reuters / Autor: re

Ministarstvo pravosuđa priopćilo je u subotu da Državno odvjetništvo Australije iz ministarstvu nepoznatih razloga odlučilo ne koristiti hrvatske argumente i ne uložiti žalbu na odluku o puštanju iz pritvora Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetana Dragana

Ministarstvo pravosuđa tražilo je od Državnog odvjetništva Australije obrazloženje zbog čega nije uložilo žalbu na njegovo puštanje iz pritvora. Rok za žalbu trajao je do petka u 15 sati, prenosi 24 sata. Ministarstvo tvrdi da je u četvrtak poslalo hrvatske argumente zašto Vasiljkovića ne treba pustiti iz pritvora te pismo ministra Ivana Šimonovića državnom odvjetniku Australije, u kojem ga upozorava na mogućnost Vasiljkovićevog bijega.

Ministarstvo pravosuđa, kažu, u petak je dostavilo i prve dodatne argumente i dokumente za žalbu na odluku o Vasiljkovićevom neizručenju. Australsko državno odvjetništvo najavilo je da ovu žalbu namjerava uložiti Vrhovnom sudu Australije, pa će radna skupina i Ministarstvo pravosuđa nastaviti dostavljati argumente i dokumente u nadi da će ih Državno odvjetništvo Australije koristiti u žalbi na odluku o neizručenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi