BLUDNIČIO NAD 16-GODIŠNJOM NOGOMETAŠICOM

Šimi Zirdumu određen 48-satni pritvor

26.09.2009 u 12:07

Bionic
Reading

Šimo Zirdum, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, nakon kriminalističke obrade u PU virovitičko-podravskoj u petak navečer priveden je istražnoj sutkinji Županijskoga suda u Bjelovaru zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenoga djela bludnih radnji na štetu maloljetnice

Zirdum se tijekom ispitivanja branio šutnjom, a zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke dežurna istražna sutkinja Antonija Bagarić odredila mu je zadržavanje u trajanju od 48 sati, piše Jutarnji.hr.

Podsjetimo, dugogodišnji nogometni djelatnik iz Slavonskog Broda maknut je s mjesta vođe puta reprezentacije hrvatskih nogometašica koje su otputovale na kvalifikacijsku utakmicu u Srbiju. Osumnjičen je da je seksualno napastovao 16-godišnju članicu U-19 reprezentacije koja je u okolici Zagreba igrala kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo.

Incident se, navodno, dogodio u Krapinskim Toplicama, gdje su nogometašice bile smještene tijekom igranja na kvalifikacijskom turniru, a Šime Zirdum je bio vođa hrvatske delegacije. Mlada nogometašica prijavila je zlostavljanje policiji u Velikoj Gorici, gdje su došle na utakmicu, a navodno je mobitelom zabilježila što joj je 50-godišnji Zirdum govorio.