teška situacija

Šikić otkrila ide li Zagreb pod dodatne mjere zbog korone i kada se građani zbog blagdana neće moći testirati

16.12.2020 u 19:29

Bionic
Reading

Grad Zagreb danas bilježi 464 nova pozitivna slučaja. Ispred nastavnog Zavoda za javno zdravstvo grada za RTL danas o situaciji u Zagrebu govorila je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

"Mogu reći da ovih dana bilježimo stabilne brojeve, ne bilježimo dodatni rast. Ove nove mjere sigurno su donijele učinke i nadamo se da će taj stabilni trend ostati i da ćemo bilježiti i daljnji pad. No, to sve ovisi o nama samima, o našem ponašanju'', rekla je RTL-u.

Upitana je li prokuženost na razini zemlje na visokoj razini, rekla je da se to ne bi usudila reći i da moramo čekati cjepivo. Što se strožih mjera tiče, rekla je:

  • +9
Koronavirus: Građani Zagreba većinom s maskama na otvorenome Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

'Pričekat ćemo kraj ovog tjedna Nacionalni stožer najavio je strože mjere, koje će se onda primjenjivati i u gradu Zagrebu. A s obzirom na predstojeće blagdane, Novu godinu apeliramo na ljude da to odrade u najužem krugu obitelji, da se ne posjećuju i da tu dozu opreza unesu i u taj dio života'.

Što se tiče održavanja skijaške utrke Snježna kraljica poručila je da je to profesionalno natjecanje za koje vrijede preporuke kao i za sva profesionalna sportska natjecanja koja će se strogo poštivati. 

'Što se tiče žičare sigurna sam da će se uvesti sve epidemiološke mjere predostrožnosti da se taj dio odradi uz minimalni rizik', rekla je te zaključila:

'Testiranja neće biti za Božić i Novu godinu. Od početka epidemije to će biti prvi put da neće raditi drive in za uzimanje briseva, znači 25. prosinca i 1. siječnja, ali  naši djelatnici će uobičajeno dežurati samo se uzimanje briseva neće biti moguće'.