Martina Dalić:

'Sigurna sam da će Zdravko Marić i sutra biti ministar'

03.05.2017 u 20:11

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić kazala je za Dnevnik Nove TV da je sigurna kako će ministar financija Zdravko Marić 'preživjeti' sutrašnje glasanje o nepovjerenju. To je, po njezinu sudu, pokazala i današnja rasprava u kojoj čak ni predsjednik SDP-a Davor Bernardić 'nije iskoristio vrijeme da bi obrazlagao vlastitu interpelaciju'

Potpredsjednica Vlade naglasila je da se saborska rasprava o povjerenju ministru Mariću pretvorila u 'veliko politikanstvo', a na pitanje je li Marić politički uteg ove Vlade odgovorila je da je on 'bio, jest i ostat će dobar ministar'. 

'Rasprava pokazuje da premijer i Vlada stoje iza svojih ljudi koji imaju rezultate, a to je Zdravko Marić. Ova rasprava je dodatan dokaz vjerodostojnosti Vlade', ocijenila je Dalić za Dnevnik Nove TV.

Je li ona baš sigurna da će Marić opstati u četvrtak? Oporba naime kaže da ima 77 ruku potrebnih za ministrovu smjenu. 'Ne treba spekulirati, sve će se pokazati na vrijeme. Sutra će sve biti jasno', suzdržana je ministrica.

Što ako ga ipak budu srušili? Hoće li u tom slučaju HDZ ići na novog ministra ili su novi izbori realnija opcija? 'Ah, što bi, da bi, tu nema mjesta za ovakve spekulacije. Sigurna sam da će Marić i sutra biti ministar', odgovorila je.

Upitana može li Vlada opstati ako Marić padne, kaže da ne treba brinuti za stabilnost Vlade.

'Stabilnost političkog sustava jedna je od bitnijih osobina koje smo isticali svih ovih mjeseci otkada smo izabrani. Tim ćemo putem i nastaviti. Ako ipak dođe do izbora, HDZ je za njih spreman, kao što je već nekoliko puta spomenuo', podsjetila je Dalić.

Koliko se njoj čini realnom opcija novih izbora? 'Ne treba spekulirati. Polako, korak po korak. Sutra će se glasati o povjerenju ministru, a nakon toga će se raspravljati o povjerenju predsjedniku Sabora, za kojeg je prikupljeno 79 potpisa. Idemo polako, korak po korak', zaključila je Dalić.