istok ukrajine

Šest poginulih i 15 ranjenih u granatiranju Slovjanska

03.07.2022 u 16:42

Bionic
Reading

Šest ljudi je poginulo, a 15 ranjeno u napadu višecjevnim raketnim bacačima na Slovjansk, grad na istoku Ukrajine, izjavio je u nedjelju gradonačelnik toga ukrajinskog grada

"Ovo su bili najžešći udari vičecjevnim raketnim bacačima nakon dugo vremena. Buknulo je 15 požara, imamo više mrtvih i ranjenih", rekao je Vadim Liakh u videu objavljenom na Facebooku. Tetiana Ignačenko, glasnogovornica donjecke regije kojoj pripada Slovjansk, za ukrajinske medije je kazala da je u granatiranju Slovjanska "poginulo šest ljudi, a 15 je ranjeno".

Prema ukrajinskim medijima, jedan od požara je buknuo na gradskoj tržnici. Južnije, grad Kramatorsk, administrativno središte Donbasa pod kontrolom ukrajinskih snaga, drugi dan za redom je meta napada. Prema riječima gradonačelnika Oleksandra Gončarenka, grad je gađan raketama Smerč (vihor, tornado).

  • +14
Život u Ukrajini Izvor: EPA / Autor: OLEG PETRASYUK

Po njegovim riječima, pogođene je stambena četvrt i prazan hotel, a žrtava nema. Slovjansk i Kramatorsk su pod direktnom prijetnjom ruskih snaga, pogotovo ako Kijev potvrdi pad Lisičanska.