DOGOVOR VEĆ SUTRA?

Seljaci očekuju sastanak s Čobankovićem

20.03.2011 u 13:48

Bionic
Reading

Nezadovoljni seljaci, koji već jedanaesti dan prosvjeduju na slavonskim cestama, ipak bi se u ponedjeljak mogli sastati s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem i iznijeti mu razloge svojeg nezadovoljstva, najavljeno je iz Sindikata hrvatskih seljaka

Doduše, još uvijek se ne zna hoće li se sastanak održati na nekom od prosvjednih punktova u Slavoniji ili Zagrebu, no sastanak seljaka i ministra konačno je sve izvjesniji.

'Održali smo u subotu uvečer sastanak na kojem je bio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, pa je konačno otvorena mogućnost susreta s ministrom u ponedjeljak', potvrdio je novinarima seljački vođa Tomislav Pokrovac, ukazujući kako su traktori i dalje na cestama kod Jarmine, u Ilači te Podgrađu u županjskoj Posavini. Po njegovim riječima na cestama je više od 300 traktora, dok policija tvrdi kako ih nema ni trećinu od toga broja.

Prosvjednici od Vlade, među ostalim, traže isplatu potpora u cjelosti, cijenu plavog dizela identičnog i za ratare i za ribare, deblokiranje računa seljaka te izradu državna strategija poljoprivredne proizvodnje za idućih deset godina.