INCIDENT U BRUXELLESU

Šefa Ryanaira prosvjednice napale pitom, evo kako im je uzvratio

07.09.2023 u 19:10

Bionic
Reading

Izvršnog direktora Ryanaira Michaela O'Learyja aktivistkinje za zaštitu okoliša napale su kremastim pitama ispred sjedišta Europske komisije u Bruxellesu, uzvikujući: 'Zaustavite zagađanje avionima'

Šef zrakoplovne kompanije nasmijao se i sarkastično rekao: 'Bravo'. Videosnimka prikazuje da je prva žena prišla O'Learyju i zatim rekla 'Dobrodošao u Belgiju', prije nego što mu je razmazala desert po licu.

Zatim je povikala 'Zaustavite zagađenje *ebenih aviona', dok mu je druga žena bacila još jednu pitu u lice, nakon čega su otišle. Dogodilo se to u trenutku kad se O'Leary spremao dati izjavu medijima.

Nakon što je napadnut, pokušao se našaliti i novinarima rekao: 'Volim krempite, one su mi najdraže'. Dok je davao izjavu medijima, s licem prekrivenim pitom, komentirao je: 'Ukusna torta, ima li još?'

U Bruxelles je došao s peticijom kojom poziva da se letovi iznad Europe bolje zaštite od štrajkova kontrole zračnog prometa. Peticiju je potpisalo više od 1,5 milijuna ljudi.

Povod je bio niz prekida letova ranije ovog ljeta zbog industrijskih akcija u Francuskoj, zbog čega je zrakoplovna tvrtka morala otkazati 900 putovanja u lipnju.

Ryanair je kasnije objavio fotografiju incidenta na X-u, gdje su napisali: 'Šteta što je bilo vrhnje na bazi soje, definitivno nije tako ukusno kao prava stvar'.