KRENULI U RUŠENJE

Šef zagrebačkog HDZ-a: Ovo Bandiću neće proći!

01.12.2016 u 13:16

Bionic
Reading

HDZ najvjerojatnije neće podržati proračun Grada Zagreba za 2017. Iako šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić na nekoliko novinarskih upita nije želio direktno odgovoriti da će se to dogoditi, izvjesno je da je HDZ krenuo u projekt rušenja Bandića

'Gradonačelnik se nije oko proračuna konzultirao ni s jednim klubom. Do 20. prosinca malo je vremena da se proračun iz ovog pretvori u razvojni i nešto prihvatljivo. Ovim proračunom Zagreb se još više zadužuje. Ovakav prijedlog proračuna zaslužuje ocjenu nedovoljan', kazao je Mikulić.

Ne podrži li HDZ proračun 20. prosinca, a Bandić ne sakupi 26 ruku za njegovu potporu, HNS i SDP izjasnili su se da na njihove ruke ne može računati, u roku od osam dana mora se sazvati nova sjednica na kojoj se treba donijeti odluka o privremenom financiranju. Usvoji li se ona, privremeno bi financiranje trajalo tri mjeseca, a u tom roku Bandić mora predložiti novi proračun. Ako se ne usvoji, Zagreb bi dobio povjerenika kojeg imenuje Vlada RH.

'Kako će izgledati zahtjev o privremenom financiranju, ne znam i tek nakon njega moći ćemo reći hoćemo li ga podržati. Mogućnost da Zagreb dobije povjerenika jedna je od mnogih', zaključio je Mikulić dodavši da ovo nije osveta za to što ih je Bandić izigrao oko ukidanja imena Trga maršala Tita.

454819 ,454876,454780 ,454708