SLUČAJ ĆIRILICA

Šef vukovarskog SDSS-a: Akcija Stožera je nepotrebna

  • Autor: Ante Srzić
  • Zadnja izmjena 03.09.2014 14:34
  • Objavljeno 03.09.2014 u 12:17
Srđan Milaković

Srđan Milaković

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjic

Srđan Milaković, predsjednik vukovarskog SDSS-a, smatra nepotrebnom najnoviju akciju Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, čiji su članovi prelijepili ćirilični tekst na dvojezičnim pločama u Vukovaru hrvatskim zastavama

'Smatramo potpuno nepotrebnom akciju kada imamo odluku Ustavnog suda koja definira daljnje postupke u pogledu dvojezičnosti na području grada Vukovara', kazao je Milaković za tportal.hr. Predsjednik vukovarskog SDSS-a smatra da se radilo o privlačenju pažnje na daljnje aktivnosti Stožera.

Milaković kaže da nije lako biti pripadnik srpske manjine u Vukovaru danas i biti neprestano izložen pritiscima svih vrsta. 'Prošli smo teško razdoblje nakon svih događanja u posljednjih godinu dana', kazao je Milaković.

Prema njegovu mišljenju, ovakva ulična događanja nepotrebna su, jer, kako je naglasio, manjinska skupina kojoj pripada ne ugrožava Republiku Hrvatsku ni na koji način. Smatra da akcija Stožera za obranu Vukovara svakako ima veze s približavanjem dana okupacije Vukovara, 18. studenoga.

'Kako se bliži taj dan, tako se atmosfera usijava i podiže, premda posljednjih godinu i pol dana ne možemo reći da nije bila usijana uz bilo što, i neprestano i u kontinuitetu', kazao je šef vukovarskog SDSS-a. Na kraju je kazao da mu je teško previdjeti što će se u Vukovaru događati ove godine na taj dan. 'Znamo što je bilo prije godinu dana, a na državnim institucijama je da budu spremne', poručio je Milaković.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!