damir gabrić

Šef splitskog stožera: Trebamo inzistirati na testiranju na događanjima preko 50 osoba ili da imaju covid putovnice

23.07.2021 u 22:39

Bionic
Reading

'Sva takva događanja preko 50 osoba, trebamo inzistirati na tome da bude testiranje, da budu COVID putovnice', osvrčući se na utakmicu Hajduka na Poljudu u četvrtak za koju je prodano 11.000 ulaznica, a na punktu Nastavnog zavoda za javno zdravsto je od 1350 antigenskih testova bila pozitivna dva, komentirao je Damir Gabrić, načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije

'To su dobre vijesti', dodao je Damir Gabrić, načelnik stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije u središnjem Dnevniku HTV-a gdje je komentirao najnovije epidemiološke mjere za područje Jadrana.

Istaknuo je da su tri bitne odrednice novih mjera, da je što manje ljudi na događanjima bez covid potvrde, da se na njih stavi još veći naglassak te da lokalni i regionalni stožeri što više nadziru takve događaje.

'Mi smo s tim krenuli ima već tri puna tjedna tako da mislim da samo moramo nastaviti s tom aktivnošću i još više pojačati te mjere', poručio je Gabrić.

Gabrić je rekao da im je bitno da provedbu mjera nadgledaju službe koje mogu objekte staviti izvan rada.

'To su sve naše državne inspekcijske službe, inspektorat Ravnateljstva civilne zaštite i policija. Ali normalno je uz njih da jedinice lokalne samouprave pokrenu i svoja komunalna redarstva, koja također moraju sudjelovati u takvim nadzorima i jedan dio civilne zaštite koji će više edukativno upozoravati građane da ne smiju činiti ono što ne smiju', rekao je te dodao: 

'Nema nikakve svrhe da jedna županija, primjerice, zabrani nekakva događanja ako će se u susjednoj općini, koja pripada drugoj županiji, ista takva događanja odvijati', rekao je.