bernardić oštro

Šef SDP-a: Vlada će prihvatiti naš plan za Agrokor ili će doći do smanjenja plaća i mirovina

02.03.2018 u 19:32

Bionic
Reading

Gost HRT-ovog središnjeg Dnevnik bio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Komentirao je inicijativu za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić koju je inicirao Most.

Upitan zašto SDP nije pokrenuo taj opoziv Martine Dalić, Bernardić odgovora:

'Naš stav je od početka jasan. Kad smo pokrenuli opoziv Vlade prije tri mjeseca, upozoravao sam na velike naknade i 140 savjetnika u Agrokoru. Sada su de facto priznali da je proces bio kontaminiran. Most se želi iskupiti zato što je podržao Antu Ramljaka i lex Agrokor'.

Upitan strahuje li od gubitka statusa vođe oporbe, obzirom da je Most pokrenuo inicijativu, Bernardić kaže kako je jasno tko je lider jer bez potpisa SDP-a nema ni opoziva.

Isto tako, na pitanje zašto predlaže amandmane na lex Agrokor iako je tvrdio da je zakon neustavan Bernardić odgovora: 'Naš stav je jasan'. Da je prihvaćen naš prijedlog, tj. izmjena postojećih zakona, restrukturiranje Agrokora bi bilo u tijeku i prehrambena industrija bi bila spašena. Lex Agrokor je nužno zlo, svi upravljači, Dalić i Ramljak moraju otići iz procesa'.

Bernardić ne misli da će se puno toga promijeniti dolaskom novog povjerenika. 'Izgubljeno je deset mjeseci. Daleko smo od nagodbe, nema ni stalnog vjerovničkog vijeća. Što su radili deset mjeseci? Izvlačili novce, a 2300 radnika je dobilo otkaze. Bojim se da bez provedbe SDP-ova plana neće biti rješenja ove situacije i da će doći do smanjenja mirovina i plaća'.

Komentirao je i financijsko stanje u stranci koju opterećuje 12,5 milijuna kuna duga. 'Kad sam došao u stranku imali smo manjak od deset milijuna kuna. Napravili smo plan fiskalne konsolidacije, SDP je likvidan i SDP raste', rekao je šef oporbe.

  • +8
Press konferencija predsjednika SDP-a Davora Bernardića Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX