nakon privođenja

Šef SAFU-a Tomislav Petric danas će biti smijenjen?

12.11.2021 u 10:46

Bionic
Reading

Sjednica Upravnog vijeća SAFU-a sazvana je za danas, čeka se pravni temelj i dostava odluke sa Županijskog suda u Zagrebu kako bi se postigli svi zakonski preduvjeti za smjenu ravnatelja te agencije Tomislava Petrica, doznaje N1 neslužbeno iz SAFU-a.

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak će formalno, kao predsjednica Upravnog vijeća, predložiti smjenu Vladi, a Vlada će potom donijeti odluku jer Vlada imenuje i razrješuje ravnatelja SAFU-a, piše N1.

Podsjetimo, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić odredio je u četvrtak jednomjesečni pritvor bivšoj ministrici Gabrijeli Žalac i njezinim suosumnjičenicima iz afere Softver u kojoj ih se sumnjiči da su malverzacijama novcem iz EU fondova oštetili EU i RH za 1,8 milijuna eura.

  • +4
Tomislav Petric Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Jednomjesečni istražni zatvor, koje je za osumnjičenike tražio Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), bivšoj ministrici regionalnog razvoja i fondova EU, ravnatelju Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislavu Petricu te poduzetnicima Mladenu Šimuncu i Marko Jukiću određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Svi osumnjičenici su se na višesatnom ročištu za određivanje istražnog zatvora izjasnili kako nisu krivi za kaznena djela za koja su osumnjičeni.