MILANOVIĆ IZAZVAO POMUTNJU U ISTRI

Šef mladeži HDZ-a tvrdi da je bio priveden, a policija da nije

23.01.2015 u 19:44

Bionic
Reading

Prilikom svečanog otvaranja radova izgradnje nove pulske bolnice, na kojoj je nazočio i premijer Zoran Milanović, grupa mladih iz pulske mladež HDZ-a imala je, navodno, zbog transparenta koji 'ugrožava sigurnost premijera' neugodnosti. No njihovu verziju priče demantiraju iz odnosa s javnošću istarske policije

Naime, kako je priopćeno iz pulske organizacije HDZ-a, mladi su željeli transparentom iskazati nezadovoljstvo radom Vlade. Budući da nisu htjeli predati transparent, predsjednik mladeži je čak i priveden.

'Policija je u policijski kombi privela predsjednika pulske Mladeži HDZ Vedrana Leutara i oduzela mu transparent kojim je nazočna Mladež HDZ Pula željela iskazati nezadovoljstvo radom Kukuriku vlade uz obrazloženje da transparentom 'ugrožavaju sigurnost premijera', priopćio je novinarima tajnik pulskog HDZ-a Ivica Butorac.

'Kukuriku vlada smanjuje prihode Pule, IDS u Vladi sluganski šuti = poskupljenje vrtića i prijevoza učenika – šporka politička trgovina!' navodi sadržaj na transparentu ocjenjujući kako je 'sramotno tvrditi da jedan takav transparent ugrožava sigurnost premijera' te da 'SDP i IDS ponovno na mala vrata u Hrvatsku uvode verbalni delikt', a podsjetio je i da su nedavno i u Splitu uhićena djeca koja su ironizirala bivšeg predsjednika Josipovića.

'Postavljamo pitanje IDS-u i SDP-u: gdje je ta tolerancija, sloboda govora, pravo na različitost, pravo na drugačije mišljenje, a na koju se tako rado pozivate, sada kada se privode vaši politički neistomišljenici!?' navodi u priopćenju odaslanom medijima Butorac.

Na upit tportala o incidentu, iz Policijske uprave istarske demantiraju privođenje.

'Policija je danas neposredno prije započinjanja svečanosti početka izvođenja radova na izgradnji nove bolnice u Puli zaprimila dojavu organizatora da se na mjestu svečanosti nalazi grupa osoba koja posjeduje određeni transparent.

Policijski službenici pristupili su provjeri identiteta nosioca transparenta i sadržaja transparenta te su utvrdili da sadržaj transparenta ne potiče na uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti.

S tim u vezi, policijski službenici nisu oduzeli navedeni transparent niti su priveli nosioca transparenta ili druge osobe', priopćila je Suzana Sokač iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU istarske.