U POGLAVARSTVU U KOSTAJNICI

Šef lokalnog SDP-a aktivirao bombu

Bionic
Reading

U zgradi Gradskog poglavarstva Hrvatske Kostajnice danas je u 16.25 sati 42-godišnji muškarac aktivirao ručnu bombu dok u zgradi nije bilo ljudi te nitko nije ranjen, priopćila je Policijska uprava sisačko-moslavačka

Muškarac je u zgradu Gradskog poglavarstva ušao nakon isteka radnog vremena. U zgradi je bila samo čistačica, koju je potjerao van, a zatim aktivirao ručnu bombu. Prema dosadašnjim spoznajama, počinitelj nije ranjen, a očevid traje.

Glasnogovornica Policijske uprave sisačko-moslavačke Natalija Mezak-Dolenčić izjavila je da je riječ o dugogodišnjem zaposleniku kostajničke Gradske uprave koji je na dužem bolovanju. U tijeku je očevid i utvrđivanje činjenica.

Kako doznaje Večernji list, bombu je aktivirao predsjednik SDP-a Hrvatske Kostajnice i zaposlenik gradske uprave Tvrtko Sokler. SDP-ovac je bombu navodno bacio jer je njegova supruga, koja radi s njim u pisarinici gradske uprave, pred otkazom tj. odrađuje otkazni rok.

'Još ljetos je Gradsko vijeće odlučilo ukinuti njeno radno mjesto jer nemamo novca u proračunu. Nema smisla da dvoje radi u pisarni. Gradske financije su u jako lošem stanju, mi nemamo regres, cipelarine, vijećnici nemaju naknade i morali smo još štedjeti jer novaca za 14 uposlenih jednostavno u Gradu nemamo. Tvrtko i cijela njegova obitelj su puno propatili u ovom ratu, no problemi se ne mogu rješavati na ovaj način', rekao je za Večernji gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Tomislav Paunović