IMOVINSKA KARTICA

Šef HRT-a raspolaže s tri stana...

10.06.2013 u 11:49

Bionic
Reading

Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a, dostavio je prije nekoliko dana svoju imovinsku karticu Povjerenstvu za sukob interesa, a sada je i javno dostupna

Radmana je, podsjetimo, Povjerenstvo sredinom svibnja kaznilo s 15 tisuća kuna zbog potencijalnog sukoba interesa kao šefa Prisavlja te je od njega zatražilo da prenese upravljačka prava iz tvrtke Nautar i napusti Nadzorni odbor Hypo banke.

Iako je izrazio nezadovoljstvo odlukom Povjerenstva i najavio daljnju pravnu bitku, jer ne smatra da je državni dužnosnik, Radman je prema podacima iz kartice prenio upravljačka prava iz Nautara na drugu osobu i sada ostaje za vidjeti hoće li izaći iz Hypo banke. Prema tvrdnjama s HRT-a, Radman je podnio zahtjeve i cijela stvar je u proceduri, što bi u konačnici omogućilo i Hypo banci da se javi u nadmetanju za revolving kredit od 100 milijuna kuna koji HRT planira dignuti početkom kolovoza.

Kao član NO-a Hypa Radman godišnje prima 96 tisuća kuna, a u kartici je naveo i plaću koju prima kao ravnatelj HRT-a od 17 tisuća kuna mjesečno, prihode iz Nautara od 33 tisuće kuna godišnje i primitke dok je bio dekan sveučilišta Vern, koji su na godišnjoj razini iznosili 236 tisuća kuna.

Prema dostupnim podacima, vidljivo je da Radman raspolaže s dva stana u Zagrebu, vrijedna oko 2,5 milijuna kuna, te stanom u Zadru u vlasništvu izvanbračnog druga, na kojeg glasi i automobil Peugeot 206. Glavni ravnatelj HRT-a raspolaže i sa 69 dionica HT-a te dionicama u Fondu branitelja stečenima darovnim ugovorom.