RUTINSKA PROMETNA KONTROLA

Sedmorica uhićena zbog poticanja terorizma u Velikoj Britaniji

06.07.2012 u 14:26

Bionic
Reading

Policija je u automobilu kojim su se koristili osumnjičenici pronašla eksplozivne naprave i vatreno oružje

Sedam muškaraca uhićeno je u Velikoj Britaniji zbog sumnje u terorizam. Muškarci su uhićeni nakon rutinske prometne kontrole nakon koje je policija u njihovim automobilima pronašla eksplozivne naprave i vatreno oružje. Svi su uhićeni početkom tjedna, a javnost je za njih doznala nakon što je jučer u Londonu uhićeno pet muškaraca i žena koji se sumnjiče za udruživanje zbog počinjenja terorističkih čina.

Uhićenje sedmorice muškaraca počelo je redovitom prometnom kontrolom kada je policija primijetila kako je automobilu koji je zaustavljen na autocesti u južnom Yorkshireu istekla polica osiguranja. Auto je zaplijenjen još 30. lipnja, a policija je u njemu tek naknadnom pretragom pronašla razno oružje nakon čega je potražila vozača, putnika i ostale osumnjičenike.

Trojica muškaraca uhićena su u utorak, trojica u srijedu, a jedan jučer. Sva sedmorica uhićena su zbog sumnje u organiziranje i poticanje na terorističke čine, javljaju svjetski mediji. Policija je nakon ispitivanja pretražila i njihove domove.