ŠEF NA ZADARSKOM SUDU

Sedam godina zatvora zbog silovanja zaposlenice

26.03.2010 u 12:40

Bionic
Reading

Županijski sud u Zadru osudio je danas 55-godišnjega Zadranina na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora zbog silovanja 24-godišnje djevojke i sprečavanja svjedočenja. Za prvo kazneno djelo sud mu je izrekao zatvorsku kaznu od šest godina i šest mjeseci, a za drugo godinu i dva mjeseca. Dvije kazne spojene su u jedinstvenu od sedam godina

Osuđeni Zadranin u kolovozu 2008. prisilio je 24-godišnju zaposlenicu svoje tvrtke, nakon što mu je ona rekla da želi prekinuti ljubavni odnos s njim, najprije na spolni odnos u jednom stanu, a zatim i u svojem uredu, pri čemu ju je tukao i nanosio joj ozljede.

Županijski sudac Boris Radman potanko je opisao osobito okrutan način na koji se dogodilo silovanje. Nakon što je 24-godišnjakinja prijavila slučaj policiji te kad je protiv 55-godišnjeg Zadranina počeo sudski proces, on ju je presreo i zaprijetio joj da će, bude li svjedočila protiv njega, ubiti nju, članove njezine obitelji i njezina mladića.

Današnjom presudom, 55-godišnji Zadranin mora platiti za sudske troškove oko 38 tisuća kuna, oduzeto mu je oružje i određen mu je pritvor do pravomoćnosti presude.

Osuđeni Zadranin proveo je kraće vrijeme u pritvoru 2008. godine i to će mu se po sudskoj odluci uračunati u zatvorsku kaznu.