tragedija

Sedam beba umrlo od bakterijske infekcije u bolnici u Trinidadu

13.04.2024 u 07:35

Bionic
Reading

Sedmero dojenčadi umrlo je u četiri dana od bakterijske infekcije na odjelu neonatalne intenzivne njege u općoj bolnici Port of Spain u Trinidadu, izvijestile su otočne zdravstvene vlasti.

"Djeca su umrla od kasne neonatalne sepse, stanja poznatog po brzom početku i potencijalno razornim posljedicama", rekli su iz Sjeverozapadne regionalne zdravstvene uprave (NWRHA), odgovorne za upravljanje bolnicom.

Sve žrtve su bila prerano rođena djeca, s manje od 32 tjedna, i trebala im je intenzivna njega, rekle su zdravstvene vlasti Trinidada.

"Laboratorijska ispitivanja otkrila su da su na odjelu postojale najmanje tri vrste bakterija koje izazivaju zabrinutost, Serratia marcescens, ESBL Klebsiella pneumoniae i Klebsiella aerogenes. Unatoč primjeni visokih doza antibiotika i pružanju napredne i intenzivne kardio-respiratorne potpore, infekcija je odnijela živote nekih od tih prijevremeno rođenih beba", naveli su u sinoćenjem priopćenju NWRHA.

Dodali su da je odjel poprskan kemikalijama da se ubiju bakterije, a epidemija je obuzdana bez novih smrtnih slučajeva od 7. travnja.

Vlada Trinidada zatražila je pomoć u istrazi o tome od Panameričke zdravstvene organizacije (PAHO), rekao je u petak njezin ministar zdravstva Terrence Deyalsing u otočkom parlamentu.