LOKALNI IZBORI

SDSS želi sudjelovati u vlasti gdje je god to moguće

05.04.2009 u 15:50

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac poručio je danas kako na idućim lokalnim izborima SDSS ima za cilj osigurati participaciju Srba u jedinicama lokalne samouprave 'gdje god je to moguće i gdje god to bude potrebno'

"Želimo u svim sredinama, općinama i gradovima gdje postoji značajan broj pripadnika srpske nacionalnosti u dovoljnoj mjeri participarati u predstavničkim i izvršnim tijelima jedinica lokalne samouprave", kazao je Pupovac u Puli gdje je danas osnovana županijska organizacija Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Istarske županije.

Pupovac je rekao da "ta stranka nije spremna na poniženje" te da to neće "nikome dopustiti jer je toga bilo previše u godinama koje su iza nas".

"SDSS nije stranka podjela već stranka integracije hrvatskog društva koje je podijeljeno, premda u Istri najmanje", zaključio je Pupovac dodavši kako će u Istri partneri SDSS-a biti oni koji su i do sada promovirali političku kulturu uzajamnog pristupanja. Stoga, kako je rekao, "podržava dosadašnjeg i budućeg istarskog župana Ivana Jakovčića."

Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac ustvrdio je kako je Istra danas dobila novu organiziranu snagu koja će doprinijeti daljnjem napretku Istre.

"Ne vidim razloga da bi činjenica što je danas osnovana županijska organizacija SDSS-a mogla biti opasnost za bilo što. Smatram kako je to snaga koja se nadograđuje na postojeće političke snage u Istri u nastojanju da se izgradi što bolje društvo", kazao je Uzelac.

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović naglasio da, bez obzira što Istra ima obilježje demokratske i europske regije, srpska zajednica ne participira dovoljno u njezinom životu.

"Želimo uključti i našu zajednicu u politički život Istre radi boljeg sutra jer ne želimo unijeti nikakav razdor u Istru", rekao je.

Za predsjednicu istarskog SDSS-a izabrana je dosadašnja predsjednica pulske organizacije SDSS-a Mirjana Galo koja je kazala da će idući lokalni izbori što se tiče srpske populacije pokazati pravu stvarnost i položaj te zajednice u regiji koja se, kako je rekla, "diči vladavinom tolerancije i uvažavanja". Bit će to test za sve Srbe i druge manjine ali i test demokracije i suživota, rekla je.

"Prošlo je vrijeme kada su Srbi davali podršku nekim strankama na neviđeno, odnosno po inerciji i nerazumnoj logici. Za tu potporu trebat će se sada i te kako izboriti, uz potpisanu obvezu i puno uvažavanje", poručila je Galo.

Za potpredsjednike istarskog SDSS-a izabrani su Slavica Popadić iz Rovinja te Vojo Kličković iz Pule.