POTPREDSJEDNIK VLADE UZELAC

SDSS nije napustio koaliciju s HDZ-om

15.10.2011 u 09:11

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac kazao je u petak navečer kako odluka SDSS-a da ne sudjeluje u radu Sabora do postizanja dogovora o načinu završetka zasjedanja Sabora ne znači napuštanje vladajuće koalicije nego želju da se stvori atmosfera za rad i dogovori što je to bitno što treba do kraja mandata napraviti.

'Nije SDSS napustio ni koaliciju, ni sabornicu' rekao je Slobodan Uzelac u razgovoru za dnevnik 3 HTV-a objašnjavajući da je namjera njegove stranke bila 'stvoriti normalnu atmosferu za rad' te da se dogovori 'koje su to bitne stvari koje do kraja mandata treba uraditi'.

Zastupnici oporbenih stranaka Kukuriku koalicije u četvrtak su odlučili ne sudjelovati u radu Sabora prosvjedujući tako zbog, kako su ocijenili, HDZ-ova narušavanja ugleda i dostojanstva parlamenta.

Predsjednik Kluba SDSS-a Milorad Pupovac kazao je u petak u Saboru da njegova stranka neće sudjelovati u radu Sabora dok se ne razriješe nastali problemi a nakon toga sjednica Sabora zaključena je kako bi prošireno predsjedništvo Sabora pronašlo rješenje.

Upitan da li je SDSS u Saboru u petak rušio većinu Uzelac je odgovorio kako njegova stranka 'nije rušila ništa nego upravo obrnuto... gradila je demokraciju u Hrvatskoj i okolnosti i uvjete da se odgovorno i uspješno rješavaju problemi u Saboru'.

Na pitanje remeti li kampanja međunacionalne odnose Uzelac je odgovorio: 'Naravno da remeti... neke stvari prevršile su svaku mjeru i to smo htjeli jasno pokazati - ne želimo u tome sudjelovati ma s koje strane dolazilo'.

'Zamjeram prije svega primitivni govor, govor mržnje, neodgovorno rušenje onoga što smo gradili na svim planovima', rekao je Uzelac dodajući da ga je najviše smetalo kad su primitivni potezi i izjave dolazili iz vlade odnosno iz članica vlade.

Upitan hoće li se prikloniti relativnom pobjedniku predstojećih parlamentarnih izbora Uzelac je kazao kako je to 'apsolutno logično' za pripadnike nacionalnih manjina.