HSP NOVI ČLAN KOALICIJE

SDSS ima na umu 'mnogo veće proširenje'

03.07.2009 u 14:06

Bionic
Reading

Milorad Pupovac je novinarima, nakon konzultacija s predsjednikom Stjepanom Mesićem, izjavio da SDSS prvo zanima program Vlade te razgovor s novom mandatarkom, a naglasio je da eventualno proširenje koalicije za SDSS znači da i oni imaju na umu 'mnogo veće proširenje'

'Ne znam ni za kakvo proširenje koalicije, ali ako je tome tako, onda i mi imamo na umu proširenje koalicije, ali puno šire', rekao je Pupovac. Zbog stabilnosti buduće vlade predlaže osnivanje koalicijskog vijeća i smatra da se ono mora redovito sastajati, 'najmanje svaki put prije početka saborskog zasjedanja, ali i češće', da bi se, kako je rekao, vidjelo što Vlada predlaže Saboru. 'To je nužno za funkcioniranje buduće vlade', rekao je.

Ivan Jakovčić (IDS) i Vladimir Šišljagić (HDSSB) najavili su da njihove stranke neće podržati vladu Jadranke Kosor. 'Naša pozicija bila je jasna protekle dvije godine, i bit će naredne dvije godine', rekao je Jakovčić. Šišljagić je rekao da je stajalište HDSSB-a da su Hrvatskoj potrebni izvanredni izbori.

Zastupnik HSU-a Silvano Hrelja ponovio je da je dao potpis potpore, ali da ne isključuje mogućnost izvanrednih izbora. 'Treba vidjeti kako će krenuti nova vlada, koja nema '100 dana poštede', već mora odmah krenuti s mjerama protiv krize', rekao je Hrelja. On drži da HSP, ako to želi, može biti član koalicije, a zamjera što HDZ ostale partnere nije obavijestio o razgovorima s HSP-om.