zakuhalo se zbog tomića

SDP zbog 'prebjega' prijavio Bandića gradskom antikorupcijskom povjerenstvu

30.08.2017 u 17:51

Bionic
Reading

Zagrebački SDP prijavio je gradonačelnika Milana Bandića i direktoricu Vodoopskrbe i odvodnje Šteficu Mihalić gradskom Povjerenstvo za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije. Sumnjaju kako su Bandić i Mihalić prisilili Radenka Tomića, gradskog zastupnika i zaposlenika Vodoopskrbe, da iz SDP-a prijeđe u stranku Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti

Navodno je Tomiću nakon povratka s godišnjeg odmora uručen prijedlog izmjene ugovora o radu prema kojem bi imao manju plaću. On je to odbio smatrajući kako za to nema osnove.

Kad mu je stigla prijetnja otkazom Tomić je o svemu obavijestio članove Kluba gradskih zastupnika SDP-a navijestivši kako će zbog svega prekinuti članstvo u SDP-u.

'Također je naveo kako nikada ranije nisu postojale primjedbe na njegov rad kod poslodavca Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. te kako nije postojala nijedna osnova za promjenom radnog mjesta. Radenko Tomić požalio se na zdravstvene probleme posljednja dva tjedna koji se reflektiraju kroz nesanicu usred stresa zbog činjenice da mu je ovakvim postupanjem poslodavca ugrožena egzistencija', piše u prijavi.

Tomić je 23. kolovoza napustio SDP i učlanio se istog dana u stranku Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

U SDP-u zbog toga sumnjaju  da su direktorica Vodovoda Mihalić i gradonačelnik Bandić zloupotrijebili svoj položaj kako bi prisilili Tomića da napusti SDP.