SJEDNICA NA IBLEROVOM TRGU

SDP se oštri za izbore, ali o datumu još ni 'a'

19.08.2015 u 12:28

Bionic
Reading

Iako se u medijima, unatrag nekoliko tjedana, pisalo da bi Predsjedništvo SDP-a danas na sjednici trebalo raspravljati o datumu izbora, tportal neslužbeno doznaje da stranački vrh o tome ipak neće raspravljati. Kako doznajemo, danas će biti održana redovna sjednica Predsjedništva na kojoj će tema sigurno biti pripreme za izbore, kao i na nekoliko posljednjih sjednica

Posljednjih nekoliko tjedana pojedini mediji javljali su kako su u SDP-u sve bliži dogovoru s koalicijskim partnerima da se parlamentarni izbori održe u studenom. O tome se, navodili su mediji, trebalo raspravljati i na današnjoj sjednici Predsjedništva.

Međutim, kako tportalu kažu izvori iz Predsjedništva stranke, o datumu izbora danas neće biti riječi.

'Vjerujem da će biti riječi o pripremama i izbornoj organizaciji', kazao je za tportal jedan član Predsjedništva.

Da će biti riječi o pripremama za izbore, kao i na posljednjih nekoliko sjednica, potvrdili su nam i neki drugi članovi Predsjedništva.

Što se, pak, tiče špekulacija o datumu izbora, posljednjih tjedana spominjao se i studeni, no dio SDP-ovaca neslužbeno je spominjao i veljaču. Da bi najizgledniji termin za izbore mogla biti veljača, mišljenje je koje je za tportal iznio i politički analitičar Žarko Puhovski.

Nakon godišnjih odmora, piše Novi list, nikome se u SDP-u ne žuri na izbore i, unatoč dobrim rezultatima u turizmu, ipak se čini da bi se izbori mogli održati u krajnjem roku, odnosno tek u veljači iduće godine. 'Prerano bi to sada bilo, imamo još niz Lalovčevih, Miljenićevih, Hajdaševih i Mrsićevih zakona koje moramo izglasati, neke i u dva čitanja, da bismo stigli održati izvanrednu sjednicu i raspuštati Sabor. Ni koalicija nije definirana, prema tome, čekat će se', kazao je za Novi list jedan član Predsjedništva.