PEROŠ O IZBJEGLICAMA

SDP se ogradio od degutantnog stava svog člana

15.09.2015 u 17:35

Bionic
Reading

SDP se medijima obratio priopćenjem u kojem se ogradio od svog člana Dubravka Peroša iz Zagreba koji je na svom profilu na Facebooku objavio neukusan komentar o izbjeglicama

Peroš je, podsjetimo, napisao: 'Kao istinski socijaldemokrat razmišljam da udomim jednu sirijsku obitelj, međutim kad ih vidim onakve na televiziji bojim se da baš i ne jedu malo.
Možda bi bilo pametnije da pričekam one iz Somalije.'

Nakon što su njegov sramotan komentar prenijeli mediji, a am Peroš postao predmet ismijavanja na društvenim mrežama, navedeni komentar je obrisao, da bi se potom oglasio SDP čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Stav člana SDP -a o izbjeglicama koji je objavljen na privatnoj stranici na Facebooku sramotan je i nije stav SDP-a.

SDP je jasan u svojim stavovima o izbjegličkoj krizi i predsjednik stranke i Vlade Zoran Milanović ih jasno zastupa i u institucijama Europske unije. U skladu sa svojim mogućnostima moramo pomoći ljudima u nevolji koji iz očaja bježe iz Sirije. Ograđujemo se i osuđujemo svaki komentar koji omalovažava i vrijeđa izbjeglice i ljudsko dostojanstvo. Kao stranka ćemo preko stranačkih tijela reagirati na takve postupke', navodi se u priopćenju.