hrvatski sabor

SDP-ova Vlašić Iljkić: Spriječite monopol i dojam moći, ustanove za vještačenje djece treba razviti i u drugim regijama

24.09.2021 u 11:18

Bionic
Reading

SDP-ova saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić ocijenila je u petak da bi centre za vještačenje djece trebalo razviti i u drugim regijama Hrvatske čime bi se, tvrdi, spriječio monopol ili dojam moći koji ima određena ustanova

"Nužno je za daljnji razvoj i smanjenje centraliziranosti sustava omogućiti financiranje i razvoj ustanova i u drugim regijama, čime bi se spriječio monopol ili dojam moći koji ima određena ustanova", kazala je Vlašić Iljkić potaknuta događanjima oko zagrebačke Poliklinike za zaštitu djece i mladih.

U ime Kluba SDP-a naglasila je da ta poliklinika odrađuje vještačenja za cijelu Hrvatsku "i to je ono što treba mijenjati, ne ulazeći u stručnost i postupanja Poliklinike". Marijana Puljak (Klub zastupnika Centra i GLAS-a) u slobodnom govoru upozorila je na zagađenje na području bivše tvornice Dalmacija Dugi Rat koje još uvijek nije sanirano.

  • +4
Sjednica Sabora 24. rujna 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

"Do danas ništa nije učinjeno", kazala je Puljak i pozvala resorno ministarstvo da korištenjem EU sredstava krene u sanaciju "jer građani i njihovo zdravlje to zaslužuju". Katarina Nemet (Klub IDS-a) izrazila je zadovoljstvo ovogodišnjom turističkom sezonom, a povodom Svjetskog dana turizma. Zahvalila je pritom svim turističkim djelatnicima koji su iznijeli tešku i zahtjevnu sezonu. Založila se i za veću podršku države turizmu odnosno fiskalno i parafiskalno rasterećenje.

sve osim nogometa

Učitavanje...