ZA ZELENI RAZVOJ

SDP osnovao novi savjet: Ova kriza je ključno pitanje i politika se mora usmjeriti prema njoj

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 09.09.2019 20:39
  • Objavljeno 09.09.2019 u 18:41
Davor Bernardić i Mirela Holy

Davor Bernardić i Mirela Holy

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

SDP je u ponedjeljak izvijestio kako su osnovali Savjet za zeleni razvoj s ciljem razvoja svijesti o tome da je kriza okoliša ključno društveno pitanje kao i da odgovorna politika mora svoje djelovanje usmjeriti u tom smjeru

'Odgovor na ovaj problem EU je pronašla u tranziciji s tzv. linearne na cirkularnu ekonomiju koja u sebi miri ambiciju prema gospodarskom razvoju, zaštiti okoliša i jačanja društvene pravde', rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić na konferenciji za novinare.

Naglasak djelovanja, pojasnio je, bit će na promicanju i predlaganju konkretnih programa i projekata kojima je moguće inicirati crveno-zelenu transformaciju društva, odnosno implementirati u stvarnom životu koncept održivog razvoja. Mora se, kazao je, ostvariti ravnoteža između tri stupa na kojima počiva svako društvo: zaštiti okoliša i prirode, gospodarskom razvoju te društvenoj pravdi.

Rad Savjeta bit će podijeljen u tri radne skupine - biogospodarstvo, cirkularnu ekonomiju u užem smislu dok će se treća skupina baviti kreativnom ekonomijom koja bilježi najveći rast prihoda u Europskoj uniji, rekla je predsjednica Savjeta Mirela Holy kojoj je Bernardić čestitao na izboru u Mission Board za klimatske promjene pri EU, kao jedinoj članici iz Republike Hrvatske.

Na prvom sastanku bit će potvrđena radna tijela Savjeta i plan rada do kraja godine kako bi kreirali politiku zelenog razvoja stranke koja će do kraja godine ići u javnu raspravu, navodi se u priopćenju SDP-a nakon konferencije za novinare.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!