AKCIJA 'SIGURAN GLAS'

SDP ima plan za pobjedu koji jako podsjeća na HDZ-ov

12.08.2015 u 11:00

Bionic
Reading

Uoči parlamentarnih izbora, o čijem se datumu još uvijek naveliko špekulira, SDP je krenuo u organizacijske pripreme i na lokalnim razinama. Pokrenuta je interna stanačka akcija 'Siguran glas', pri čemu je za svako biračko mjesto određen po jedan SDP-ovac od povjerenja, piše Slobodna Dalmacija

Taj će član, piše Slobodna, imati zadaću ostvariti kontakt s članovima, simpatizerima i drugim potencijalnim biračima SDP-a, najčešće telefonskim putem.

Svatko od sudionika akcije 'Siguran glas' ima ciljani broj glasova koje mora osigurati, piše Slobodna.

Na raspolaganju su mu stranački telefoni, ako si ne želi nabiti račun. Samo Split ima 162 biračka mjesta, u čitavoj državi ih je šest tisuća.

'Zoveš ljude sa stranačkog popisa, anketiraš ih o izborima, potom ispunjavaš podatke i šalješ u središnjicu, u Zagreb. Oni su izračunali na nacionalnoj razini koliko tko u svojoj sredini treba dobiti glasova', rekao je za Slobodnu jedan angažirani SDP-ovac, kojeg nisu imenovali.

Navode i da je donesen interni stranački PR-ovski naputak koji je vodećim SDP-ovcima dao do znanja da za intervjue i istupe u nešto opuštenijem tonu na različite teme, imaju još tjedan, dva, a nakon toga očito kreće predizborna stega u kojoj će se vagati svaka riječ.