PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

SDP, HSLS i SDA idu zajedno na izbore

20.02.2009 u 14:51

Bionic
Reading

Županijske organizacije Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP), Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) i Stranke demokratske akcije (SDA) potpisale su danas u Rijeci međustranački sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore za Primorsko-goransku županiju.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Zlatko Komadina je rekao kako ta stranka tradicionalno dobro surađuje s tim dvjema strankama, i to s HSLS-om od prvih demokratskih izbora, a sa SDA od proteklih izbora.

Istaknuo je da SDP "oko sebe na poziciji centra s 'pogledom ulijevo'" nastoji okupiti srodne stranke. Dosad je, osim s tim dvjema strankama, koalicijski sporazum potpisan s Hrvatskom strankom umirovljenika, a u tijeku su i pregovori s drugim strankama s kojima će se sporazumi potpisati do 8. ožujka, najavio je Komadina.

Ismet Mešanović, predsjednik Županijske organizacije SDA, rekao je da je sve što je dogovoreno sa SDP-om tijekom proteklih izbora ispunjeno te da je nastavak suradnje logičan. "O Komadini znamo sve", kazao je, dodajući kako ga potpuno podupiru u izravnim izborima za župana.

Predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Željko Šimunić je istaknuo da toj političkoj stranci statut omogućuje slobodan odabir koalicijskih partnera na lokalnoj i regionalnoj razini bez obzira na suradnju na državnoj razini. Tako je moguće da na državnoj razini HSLS koalira s HDZ-om, a na nižoj razini sa SDP-om, dodao je.