NEZAKONITA SJEDNICA U SISKU

SDP će se žaliti na odluku SDU-a

29.06.2009 u 16:29

Bionic
Reading

Potpredsjednik Županijskog odbora SDP-a Sisačko-moslavačke županije Zoran Vasić izjavio je da će SDP poštivati odluku Središnjega državnog ureda za upravu o zakonitosti utemeljiteljske sjednice Županijske skupštine, ali će primijeniti pravni lijek i žaliti se, jer tu odluku smatra neispravnom i nemoralnom

Vijećnici SDP-a sudjelovat će u radu skupštine, kazao je Vasić na današnjoj konferenciji za novinare u Sisku, kojoj, iako je bila najavljena, zbog spriječenosti nije nazočila predsjednica Županijskog odbora SDP-a i županica Marina Lovrić-Merzel. Dodao je da SDP poštuje pravnu državu i zakonske odluke.

Odluka ureda za upravu od 24. lipnja, kojom se prva konstituirajuća sjednica skupštine 16. lipnja, na kojoj je za predsjednika izabran Zlatko Medved iz HNS-a, ocjenjuje zakonitom, zbunjujuća je za pravnu državu jer u dvije identične situacije - u slučaju osječkoga Gradskog vijeća i Županijske skupštine u Sisku - isto državno tijelo donosi dva različita pravorijeka, izjavio je tajnik županijskog SDP-a Josip Takač.

Ocijenio je da je "ured nepravilno utvrdio legalnost dopisa predsjednika Županijske organizacije HNS-a Darinka Dumbovića, koji je kao zamjenske vijećnike odredio Dragojlovića i Štekovića. Ustvrdio je da su ti vijećnici (koji su se na sjednici priklonili koaliciji HDZ, HSS, HSLS i HSU, iako je HNS bio u predizbornoj i postizbornoj koaliciji sa županicom Lovrić-Merzel i njezinom koalicijom) nezakonito određeni, napomenuvši da se "županijski HNS uopće nije sastao da odredi zamjenske vijećnike".

"Odlučio je predsjednik županijskog HNS-a Darinko Dumbović pečatom i svojim potpisom, bez održavanja sjednice županijskog vijeća stranke", rekao je Takač, ponovivši da će SDP poštovati odluku državnog ureda i legalno primijeniti pravni lijek u tom slučaju.