'ako ste kod kuće, može vas biti sram'

Saša Pavlić nakon sastanka s Plenkovićem: Križ ostaje u Vladi

05.04.2018 u 10:34

Bionic
Reading

Saša Pavlić, čovjek s križem, koji je prehodao skoro 200 kilometara iz Rijeke prema Zagrebu kako bi Vladi prenio poruku da 'ne može biti novca za polovne avione, a ne biti za bolesnu djecu', stigao je u četvrtak oko 11 sati na Markov trg, nakon čega ga je u Banskim dvorima primio premijer Andrej Plenković. Poslije završetka sastanka Pavlić je uputio novinare na roditelje djece kojima su potrebni lijekovi te zaključio: Moja medijska epizoda je završena, križ ostaje u Vladi

Predstavnica roditelja potvrdila je nakon sastanka da je ministar Kujundžić najavio osnivanje povjerenstva koje bi trebalo utvrditi kako se problem djece kojoj su potrebni hitni lijekovi može riješiti.

Pavlića su na putu do Markova trga pozdravljali mnogi građani, a na Trgu bana Josipa Jelačića dočekale su ga majke s bolesnom djecom, potom su svi s križem krenuli pred Vladu. Okupljeni na Markovu trgu dočekali su ga pljeskom.

'Mi odlučujemo hoće li nas uopće biti. Moramo znati zaštititi svoju djecu. Što da ja kažem tim ljudima? Svi znamo što će reći, ako uopće izađu. Odcijepljeni su od naroda, odcijepljeni od svega. Zar ne možemo za stotinjak djece dati sve što treba? Ovo je pitanje svih nas, vi odlučujete što ćete čitati u novinama i na portalima. Četiri milijuna građana će kliknuti nešto besmisleno', izjavio je Pavlić pred Banskim dvorima.

  • +21
Saša Pavlić s križem dolazi na Markov trg Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

'Tu na Trgu ima stotinjak ljudi. Svi koji ste ostali doma i treba vam biti tako kako je. Živite u toj zemlji, a mi odosmo dalje odavde, gdje cijene čovjeka, dijete i život', dodao je.

Pavlić i majke s djecom pozvani su da uđu u Vladinu zgradu, a na sastanak je naknadno stigla i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak.

  • +99
Saša Pavlić pješačio od Rijeke do Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic

Dolazak u Zagreb najavili su i njegovi Riječani. Oni su već jučer krenuli prema Zagrebu. Karavanu organizira inicijativa građana koji, kako kažu, na human čin žele odgovoriti moralnom gestom i pridružiti mu se bar nakratko u istom cilju.