INZISTIRA NA RAZVODU RODITELJA

Sara Pukanić će biti najmlađa milijunašica u Hrvatskoj

06.07.2009 u 07:31

Bionic
Reading

Sara Pukanić bit će jedina nasljednica imovine svog oca, pokojnog Ive Pukanića! Kako joj je i baka po majci ostavila imovinu, bit će vjerojatno najmlađa hrvatska milijunašica

Sada punoljetna Pukanićeva kći odlučila je nastaviti brakorazvodni postupak oca i majke na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu, a njezina majka Mirjana Pukanić može tražiti utvrđivanje bračne stečevine i svoju polovicu imovine, otkriva Večernji list.

Dok ne bude dovršen brakorazvodni postupak između pokojnog Ive i Mirjane Pukanić, odvjetnik Sare Pukanić Veljko Miljević zatražio je od javne bilježnice Ranke Spevec da se donese rješenje o prekidu ostavinskog postupka u kojem se trebala ustanoviti sva imovina Ive Pukanića te njegovi zakonski nasljednici.

S obzirom na najnoviju okolnost da Sara Pukanić nastavlja brakorazvodni postupak majke i oca, rješenje o prekidu ostavinskog postupka sada je samo formalnost. Kad se dokonča brakorazvodni postupak, Sara Pukanić bit će jedina nasljednica imovine svog oca, ali tada Mirjana Pukanić može, po zakonu, tražiti da se od imovine koja glasi na Ivu Pukanića utvrdi što je zajednička bračna stečevina te zatražiti svoju polovicu.

Po zakonu, kada umre jedan od roditelja, a između njih je bio u tijeku brakorazvodni postupak, dijete ima zakonsko i moralno pravo u roku od šest mjeseci nastaviti brakorazvod jer je najbolje poznavalo roditelje i volju onog koji je preminuo.

Kako je u trenutku Pukanićeve smrti njegova kći bila maloljetna, Centar za socijalnu skrb u siječnju je za njezina posebnog pravnog skrbnika imenovao odvjetnika Veljka Miljevića. Zakon predviđa da se malodobnom djetetu imenuje poseban skrbnik koji će ga zastupati na sudu kada su pravni interesi roditelja i djeteta suprotni.

Na prvom ostavinskom ročištu u veljači u ostavinsku masu ušla je kuća Ive Pukanića u Velikoj Gorici, stan u Importanne galeriji, polovica stana u Ilici, a Mirjana Pukanić iznijela je tada javnoj bilježnici spoznaje da je u Pukanićevu vlasništvu bila kuća na Ribnjaku te da je on prošle jeseni bio naručio avion iz Švicarske i automobil Bentley, doznaje Večernjak.