ZA BLISTAVU HRVATSKU

Saponia se ispričala zbog seksističke reklame

13.06.2016 u 09:35

Bionic
Reading

'Iza svakog hrvatskog navijača stoji… jedna žena', tekst je iz reklame osječke Saponije, proizvođača deterdženata. Reklama 'Za blistavu Hrvatsku' izazvala je niz negativnih reakcija, nakon čega se Saponia ispričala na Facebooku. Naime, u reklami žena pere dres svom muškarcu, a on odlazi navijati za Hrvatsku

Odnosno muškarac putuje po Hrvatskoj sa svojom ekipom navijača, a žena sjedi doma i pere mu hrvatske dresove kako bi ih imao spremne za sljedeću utakmicu. No prije nego što se ispričala Saponia je s društvenih mreža izbrisala niz negativnih komentara na svoj račun.

'Isprike svima koji su se na bilo koji način našli uvrijeđenima zbog naše nove kampanje 'Za blistavu Hrvatsku'. Cilj kampanje bio je potaknuti zajedništvo, kako u navijanju tako i u kupovanju hrvatskih proizvoda. Namjera nikada nije bila degradirati žene koje ipak predstavljaju većinu naših kupaca. Još jednom želimo čestitati Vatrenima te se nadamo da će naši proizvodi oprati njihove dresove, ma tko ih prao', napisala je Saponia u isprici.